163.096 persones visiten el segon any la Casa Vicens

Fotografia: Cedida

Després de dos anys de la obertura de la Casa Vicens a Gràcia, una de les primeres obres d’un jove Gaudí, els gestors de l’espai estan satisfets amb les xifres aconseguides el passat 2019, en total l’any passat la Casa Vicens va ser visitada per un total de 163.096 persones. Segons Mora Banc propietaris de la Casa Vicens ha tancat l’exercici de 2019 amb un creixement que s’adiu amb allò que s’havia planejat en el seu pla inicial d’impacte turístic i alineat amb les tendències del turisme de la ciutat de Barcelona.

La casa que és Patrimoni Mundial UNESCO ha tancat el 2019 amb un total de 163.096 visitants, xifra que representa un increment del 33% respecte l’any anterior. En paraules del director de Casa Vicens Gaudí, Emili Masferrer i Fons “el 2019 ha sigut un any clau per a la consolidació del projecte. Hem aconseguit l’equilibri entre el públic local que s’acosta a descobrir un Gaudí inèdit i el públic internacional que vol conèixer l’origen de la trajectòria arquitectònica de Gaudí”.

Internacionalització |

Una de les línies de treball que van començar l’any 2019 i que continuaran el 2020 és l’estratègia de distribució amb operadors turístics per tal de donar a conèixer la primera casa de Gaudí a un públic més internacional. Mentre que durant el primer trimestre de 2019 el percentatge de visitants provinents d’Espanya va oscil·lar entre el 40 i el 50%, a partir del segon semestre el pes de França, Itàlia, Estats Units, Japó i La Xina va cobrar molta més importància reduint, així, el percentatge de visitants espanyols. Des de Casa Vicens Gaudí expliquen que respon a les tendències naturals del turisme a la ciutat. La novetat dels dos primers anys genera un gran impacte entre el públic més proper, i per tant una curiositat de conèixer allò que és proper, però posteriorment és el públic internacional el que acaba tenint un pes més gran entre els visitants.

Proximitat i sostenibilitat |

Però tot i la seva internacionalització, els gestors sempre han volgut tenir la seva implicació amb el barri, per això és constant en el seu dia a dia: col·laborant amb les Festes de Gràcia, Sant Medir, Santa Rita, etc. Si un dels seus reptes més grans en començar el projecte va ser no impactar de manera negativa en el barri, ara com ara s’ha demostrat que és possible gestionar de manera rendible i sostenible un Patrimoni Mundial.

El projecte de Casa Vicens Gaudí també ha treballat intensament l’experiència del visitant a la casa, un aspecte que no passa desapercebut als seus visitants que remarquen la satisfacció general de la seva visita, mentre se sorprenen el descobrir un Gaudí inèdit, habitat fins fa només 6 anys. N’admiren la brillant restauració que va permetre recuperar les estances de 1885 i aplaudeixen la restauració de Martínez & Lapeña Arquitectos i Daw Office per acollir els nous usos de la casa-museu. Amb un model de visites molt personalitzades, oferint fins i tot una visita gastronòmica de la mà de l’Escola d’hostaleria Hofmann, Casa Vicens Gaudí continua treballant en noves opcions de visita per aquest 2020 i ha incrementat la seva oferta educativa per a escoles amb una visita dialogada per a secundària i batxillerat.