“1000€ per 100 paraules» concurs literari de microrelats

Fotografia: Cedida

El teixit comercial de Gràcia segueix aportant noves propostes culturals al barri, i això és el que precisament han fet des del bar Tapazia i Factoria Cultural Martínez posant en marxa la primera edició del «1000 € per 100 paraules», un concurs literari de microrelats on la millor història escrita en 100 paraules, s’emportarà un premi de 1.000 €.

Els responsables de Tapazia, un bar a Gràcia que va obrir les portes el passat 2019, ens expliquen «Cal adaptar-se a les conseqüències de la COVID-19. No ens resignem a esperar que tot torni a ser com abans. No ens rendim. Tapazia, com tots els bars, ha estat, és i continuarà sent un lloc de trobada física, però també un lloc de trobada virtual i un lloc de trobada emocional. Farem coses junts a Tapazia«.

El concurs |

Així doncs amb la voluntat de continuar unint a les persones han decidit convocar aquest concurs. Qualsevol persona major de divuit anys hi pot participar. Només cal escriure una breu història, amb un màxim, 100 paraules, i una única condició: que una d’aquestes 100 paraules sigui «Tapazia« o «tapazia», amb minúscula, perquè tapazia pot ser el que vulgui l’escriptor: pot ser una illa remota, el nom d’un animal, un planeta recentment descobert, un metall, una dona, un rei, un gat… Cal enviar el relat a través de la web www.tapazia.com, a partir del 2 de juny. Un dels relats guanyarà 1000 €.

Amb aquesta iniciativa, Tapazia i Factoria Cultural Martínez pretenen fomentar l’art de la paraula, la imaginació i sobretot, continuar estant vinculats a la cultura, que forma part de la base de tots dos projectes. Factoria Cultural Martínez fa anys que és un punt de trobada i agitació cultural a Gràcia, i Tapazia, des del seu naixement, ha organitzat diàriament exposicions, concursos, sessions de micro obert, entre d’altres. I ara s’adapta a la nova situació. No sols en la seva oferta convencional gastronòmica, amb serveis​ com el Delivery i take away, sinó ambé amb aquest concurs i amb la no va pàgina web que ofereix la possibilitat d’anar al bar via streaming. Només cal clicar a l’enllaç «ens veiem en el bar» i l’usuari pot accedir en directe al que en aquell moment estigui succeint a Tapazia.

I al capdavant d’aquest projecte gastronòmic i cultural de la família Tapazia hi ha en Liad, la Vicky, la Malika, l’Amanda i l’Adrià, amb especial menció als dos últims a qui, juntament amb la Fundació Catalana Síndrome de Down, els volem agrair la seva passió i lliurament en cada servei. El projecte de Tapazia és contribuir també a la integració laboral de persones amb el risc d’exclusió i com ja hem dit, a fomentar l’oferta cultural de Gràcia, servint també com a aparador artístic.