Reobertura de la plaça Lesseps.

Lesseps 2

Aquest passat dimarts  han finalitzat les obres de reurbanització de la plaça  de Lesseps. L’actuació ha consistit en la recuperació per a l’ús públic de l’espai, que estava afectat per les obres de la L9 del metro. Aquesta obra, s’emmarca en les actuacions consensuades entre l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat per arranjar els espais afectats pel replantejament de l’execució dels treballs de l’L9 La intervenció, pactada amb el veïnat, ha tingut com a objectius principals restaurar i millorar la mobilitat dels vianants i recuperar l’espai per a l’ús ciutadà de la plaça.

Les obres, amb un pressupost de 868.000 euros, han tingut un termini d’execució de sis mesos. Finalitzada la intervenció, la plaça ha quedat totalment oberta des de d’aquest passat dimecres dia 2 de desembre.

El passat mes de juliol, l’Ajuntament de Barcelona va finalitzar la primera fase de les obres de la plaça, amb la instal·lació d’una àrea de jocs infantils en un espai de 355 m2 situada a tocar dels carrers Pérez Galdós i Torrent de l’Olla. En aquest espai es va  habilitar una zona enjardinada amb diversos jocs infantils. La intervenció va suposar una inversió de 350.000 euros.

La plaça Lesseps representa un important node de comunicació viària a la ciutat i es configura a partir de la cruïlla de dos eixos: la Travessera de Dalt i Gran de Gràcia-Avinguda Vallcarca. La plaça, molt utilitzada també pels vianants, queda subdivida en dues àrees per Travessera de Dalt. L’àmbit on s’ha actuat  correspon a l’àrea sud-est de la plaça, que abasta uns 2.100 metres quadrats de superfície.