Millores del Pla estratègic del Park Güell per als propers mesos

Des del 2017 i de mica en mica s’està aplicant el projecte del Pla estratègic del Park Güell 2017-2022 que té com a objectiu millorar diversos aspectes del Park Güell per fer-lo més sostenible i reduir els temps d’espera i les cues per accedir-hi així com impulsar millores per evitar la massificació dins del parc. Recordem que l’accés a l’interior del parc va quedar tancat als ciutadans a partir de finals del 2013, introduint una entrada i un preu per a l’accés del recinte.

Ara per tant de millorar aquesta accés als veïns a través del programa “Gaudir més” que ja té més de 111.600 inscrits, i que permet l’entrada al parc de forma gratuïta així com a d’altres espais de la ciutat de Barcelona, també es busca una millora en la gestió de les entrades. Ara amb el nou sistema també podran entrar a l’eix monumental sense fer cues ni passar per taquilla. Un nou sistema de lectura digital d’empremta, ubicat a tots els accessos de la zona regulada, permetrà identificar-los i agilitar la visita. A més, s’han ampliat a cinc, un més que fins ara, els punts de control de visitants.

Venda d’entrades per Internet |

A partir del 2019, la venda d’entrades durant la temporada alta es farà exclusivament per internet i també des dels caixers automàtics instal·lats a les parades de metro de Vallcarca i Lesseps de la línia L3. L’objectiu d’aquest canvi és el d’evitar les aglomeracions i cues que es produeixen amb els visitants que s’apropen al recinte sense entrada.

El parc per als veïns |

Segons l’administració l’objectiu d’aquest nou pla estratègic és el de retornar al parc als seus veïns i veïnes, perquè en facin ús, així com la integració d’aquest dins dels diferents barris que ocupa, disminuir les aglomeracions i per tant protegir encara més el patrimoni natural i monumental del recinte. Així doncs a partir del 2019 també s’efectuaran millores amb la renovació de les instal·lacions de l’àrea de parcs infantils, restauració de diversos elements monumentals, i renovar la senyalització interior del parc.