Aquest dissabte 21 de maig, Gràcia també celebra La Nit dels Museus.

19/05/2016

Parck GuellAquest dissabte 20 de maig un total de 83 museus, centres culturals i, per primera vegada, fàbriques de creació obren les portes, entre les set de la tarda i la una de la matinada en una nova edició de la Nit dels Museus. Més enllà de poder entrar lliurement en aquests equipaments i veure les col·leccions que s’hi mostren envoltades de la màgia de la nit, els museus també han preparat una programació especial amb nombroses activitats.

A Gràcia es commemora aquesta Nit dels Museus obrin les portes de la Casa del Guarda del Park Güell aquest dissabte 21 de Maig. De 19.00 a 22.00 hores es podrà gaudir del  Itinerari Park Güell insòlit. Itinerari que recorre el perímetre de la zona monumental i presenta el projecte original d’urbanització de luxe que idearen Gaudí i Güell, el context en què es projectà el parc i la solució urbanística i arquitectònica que volia integrar un conjunt residencial en un entorn natural.

A partir de les 22.00 hores Visita lliure a la Casa del Guarda del Park Güell.
Un dels pocs exemples d’habitatge modest construïts per Antoni Gaudí. El projecte museístic fa èmfasi en la relació entre Gaudí i Güell, i en la de l’arquitecte amb la ciutat de Barcelona.

La Nit dels Museus és una iniciativa del Consell d’Europa que pretén apropar la cultura a la ciutadania, en concret, dins els centres museístics. Hi participen més de quatre mil museus de 40 països. A Barcelona, se celebra des del 2008 i hi prenen part tots els grans museus.

Podeu veure quins són els 83 centres que obren les portes dissabte i quines activitats han preparat, visiteu aquest web.